مقالات

بررسی گوشی vocal v1

بررسی گوشی vocal v1

در زمان شروع بررسی گوشی vocal v1 متوجه شدیم، در صنعت تولید موبایل، کمپانی‌های متعددی در رده‌های قیمتی مختلف به رقابت می‌پردازند، اما در بازه قیمتی زیر 5 میلیون تومان، به دلیل هزینه بالای قطعات و فرآیند تولید، رقابت چندانی دیده نمی‌شود. در این محدوده قیمتی، تعداد محدودی گوشی مانند وکال V1 وجود دارند که انتخاب کاربران را محدود می‌کنند.

همچنین، بسیاری از گوشی‌ها با همکاری شرکت‌های ایرانی تولید نمی‌شوند و به همین دلیل، رقابت ویژه‌ای در این بخش وجود ندارد. هلدینگ آرکا تجارت با برند وکال، تصمیم گرفته تا با معرفی دو گوشی وکال V1 و V0، رقیبان جدیدی را در هر دو دسته معرفی کند. اگر به گوشی های اقتصادی اما با کیفیت تر نیز فکر می کنید می توانید خرید گوشی شیائومی را در نظر داشته باشید.

بررسی گوشی vocal v1

از آنجا که رساندن قیمت گوشی به این محدوده قیمتی کاری پیچیده و پرچالش است و نیاز به فداکاری‌های بسیاری دارد، بررسی دقیق این گوشی‌ها و شناسایی این فداکاری‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در ادامه، با بررسی گوشی وکال V1 همراه ما در لوازما دات کام باشید.

بررسی گوشی vocal v1

مشخصات گوشی وکال vocal

برند وکال، که فعالیت خود را به‌تازگی از یکی از شرکت‌های چینی آغاز کرده، با هدف تولید گوشی‌های هوشمند اقتصادی وارد بازار شده است. این برند با اتخاذ استراتژی حاشیه سود کمتر و فروش بیشتر، توانسته گوشی‌های هوشمند مقرون به صرفه‌ای را به بازار عرضه کند که از لحاظ مشخصات فنی در بازه‌ی قیمتی مشابه، توجه بسیاری از کاربران را به خود جلب می‌کند.

اگر به دنبال خرید یک گوشی هوشمند دوم هستید یا قصد دارید برای والدین خود گزینه‌ای مناسب و اقتصادی پیدا کنید، بدون شک خرید گوشی وکال می‌تواند انتخابی به‌صرفه و هوشمندانه باشد. گوشی  وکال V1  که اخیراً وارد بازار شده، با ویژگی‌های جذابی همراه است. از جمله این ویژگی‌ها می‌توان به دو سیم‌کارته بودن، پردازنده‌ی قدرتمند UM9230، حافظه‌ی داخلی ۱۲۸ گیگابایت، نمایشگر +HD با رفرش ریت ۹۰ هرتز، دوربین‌های سه‌گانه، و باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی اشاره کرد.

اگر علاقه‌مند به دریافت اطلاعات بیشتری درباره این گوشی هوشمند و مقرون‌به‌صرفه هستید، در ادامه با ما همراه باشید.

بررسی گوشی vocal v1

جدول مشخصات گوشی vocal v1

ابعاد 168.4 در 77.2 در 9.05 میلی‌متر
وزن 196 گرم
نمایشگر 6.745 اینچ LCD با رزولوشن 720 در 1600، نرخ به‌روزرسانی 90 هرتزی
پردازنده یونیساک UMS9230(T606)
پردازنده گرافیکی MaliTM-G57 تک هسته با فرکانس 650 مگاهرتزی
رم 4 گیگابایت
حافظه داخلی 128 گیگابایت
سیستم عامل اندروید 13 با وعده به‌روزرسانی به 14
دوربین اصلی سه‌گانه 50 + 2 + 2 مگاپیکسلی
دوربین سلفی 16 مگاپیکسلی
باتری 5000 میلی‌آمپرساعت با پشتیبانی از شارژ سریع 20 واتی

اقلام همراه و درون جعبه گوشی vocal v1

اقلام درون جعبه یک گوشی ممکن است در نگاه اول چندان مهم به نظر نرسد، اما در مورد گوشی وکال V1، این اقلام یکی از نقاط قوت آن به شمار می‌روند. با توجه به قیمت بسیار پایین این گوشی، اقلامی که در جعبه آن قرار دارند به‌طور قابل‌توجهی تکمیل هستند، به‌طوری‌که نیازی به خرید هیچ محصول اضافه‌ای نخواهید داشت. این ویژگی باعث می‌شود که قیمت نهایی برای کاربر حتی بیشتر از آنچه انتظار می‌رود، کاهش یابد.

درون جعبه این گوشی، شارژر، کابل شارژ، هندزفری، قاب، گلس، و سوزن سیم‌کارت قرار گرفته است. اگر این اقلام را به‌طور جداگانه خریداری کنید، قیمت مجموع آن‌ها حدود پانصد هزار تومان خواهد بود، که به معنای افزایش چشمگیر ارزش خرید گوشی است.

بیشتر بخوانید  بهترین گوشی میان رده سامسونگ

هندزفری موجود در جعبه از نظر کیفیت ساخت قابل‌قبول است و به این زودی‌ها خراب نمی‌شود. با این حال، مهم‌تر از کیفیت ساخت، کیفیت صدای خروجی آن است که در این مورد نمی‌توان انتظار زیادی داشت. صدای این هندزفری در بهترین حالت می‌تواند با هندزفری‌های ارزان‌قیمت خریداری شده از مترو رقابت کند.

بررسی گوشی vocal v1

طراحی و ظاهر گوشی vocal v1

گوشی وکال V1 با طراحی‌ای تقریباً متفاوت، سعی کرده هویت منحصربه‌فردی برای خود ایجاد کند. از نظر زیبایی ظاهری، این گوشی توانسته است جلوه‌ای خاص و جذاب را به نمایش بگذارد. به‌ویژه در نسخه سفید رنگ آن، بدنه گوشی در زوایای خاص با انعکاس نور، طیف‌های رنگی جالبی ایجاد می‌کند که به زیبایی آن می‌افزاید.

پشت گوشی میزبان ماژول دوربین سه‌گانه است که از دور، این‌گونه به نظر می‌رسد که تنها دو دوربین در گوشی تعبیه شده‌اند. در قسمت بالای سمت چپ گوشی، دو دایره مشکی‌رنگ دیده می‌شوند. دایره بالایی دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی را در خود جای داده و دو دوربین دیگر در دایره پایینی و در کنار هم قرار گرفته‌اند.

این دوربین‌ها به همراه فلاش گوشی که شکلی بیضی‌مانند دارد، توسط یک بخش شیشه‌ای در بر گرفته شده‌اند. این شیشه و در کل ماژول دوربین‌ها، برآمدگی چندانی به گوشی اضافه نمی‌کنند و ظاهر گوشی همچنان صاف و یکپارچه باقی می‌ماند. نوشته‌هایی مانند عبارت AI نیز در این بخش قرار داده شده‌اند تا طراحی قرینه و هماهنگ گوشی حفظ شود.

در بخش جلویی گوشی، یک صفحه‌نمایش قرار گرفته که با حاشیه‌های نسبتاً ضخیمی محاصره شده است. دو لایه حاشیه مختلف در اطراف صفحه دیده می‌شود. لایه اول که وظیفه نگه‌داری صفحه را بر عهده دارد، بخش زیادی از فضای جلویی را اشغال کرده است، و لایه دوم، حاشیه‌ای نرمال است که معمولاً در تمامی صفحه‌نمایش‌ها دیده می‌شود. بالای این صفحه، دوربین سلفی با طراحی قطره‌ای قرار گرفته که فضای زیادی را اشغال نمی‌کند و به زیبایی کلی گوشی می‌افزاید.

کیفیت ساخت گوشی وکال

همان‌طور که در مقدمه این مقاله اشاره شد، گوشی‌هایی که قصد دارند در این رده قیمتی وارد بازار شوند، باید با محدودیت‌های زیادی روبرو شوند. یکی از جنبه‌هایی که این موضوع را به خوبی نشان می‌دهد، کیفیت ساخت گوشی وکال V1 است.

فریم این گوشی از جنس پلاستیک ساخته شده و قسمت پشتی بدنه از ماده‌ای به نام PMMA تولید شده است؛ این ماده که نوعی پلیمر تقریباً شفاف است، در برخی موارد به عنوان جایگزین شیشه به کار می‌رود. با این حال، مقاومت بدنه این گوشی بسیار پایین است و برای محافظت از آن باید دقت بیشتری به خرج داد. برای مثال، هنگام خارج کردن گوشی از جعبه، یک چسب نسبتاً قوی به پشت آن چسبیده بود که برداشتن آن تجربه‌ای ترسناک و استرس‌آور بود. هر بار که سعی می‌کردم این برچسب را جدا کنم، بدنه گوشی کمی به سمت بالا خم می‌شد!

صفحه‌نمایش گوشی طبق مشخصات فنی با استفاده از گوریلا گلس محافظت می‌شود، اما هیچ اشاره‌ای به این نشده که از کدام نسخه گوریلا گلس استفاده شده است. همچنین، هیچ اطلاعاتی درباره گواهینامه‌های مختلف برای مقاومت در برابر نفوذ آب و گرد و غبار در دسترس نیست، که این مسئله می‌تواند نگرانی‌هایی را برای کاربرانی که به دوام گوشی خود اهمیت می‌دهند، ایجاد کند.

بررسی گوشی vocal v1

بررسی صفحه نمایش گوشی وکال

نمایشگر  Vocal V1 با ابعاد 6.745 اینچی از نوع LCD است و رزولوشنی برابر با 720 در 1600 پیکسل دارد که تراکم پیکسلی 278 پیکسل در هر اینچ را ارائه می‌دهد.

نمایشگر وکال V1 در برخی جنبه‌ها بهتر و در برخی دیگر، ضعیف‌تر از انتظارات ما از یک گوشی در این رده قیمتی عمل می‌کند. به طور کلی، این نمایشگر با توجه به قیمت، نمره قابل قبولی دریافت می‌کند. اما در کنار این نقاط قوت و ضعف، نکته خاص دیگری درباره صفحه نمایش این گوشی باقی نمی‌ماند که بتوان به آن اشاره کرد.

بیشتر بخوانید  بررسی گوشی سامسونگ A55

نرخ به‌روزرسانی صفحه نمایش

یکی از بخش‌هایی که  Vocal V1  تصمیم گرفته در آن فداکاری خاصی نکند و حتی بهتر از رقیبان هم‌رده خود ظاهر شود، نرخ به‌روزرسانی صفحه است. در این رده قیمتی و حتی کمی بالاتر، نرخ 60 فریم بر ثانیه به عنوان استاندارد پذیرفته شده است و تقریباً هیچ گوشی از آن فراتر نمی‌رود.

اما گوشی  Vocal V1  با ارائه صفحه نمایش 90 هرتزی، سنت‌شکنی کرده است. این ویژگی را می‌توان به عنوان یکی از بهترین نقاط قوت این گوشی معرفی کرد. تصاویر به لطف نرخ به‌روزرسانی 90 هرتزی بسیار روان‌تر و لذت‌بخش‌تر پخش می‌شوند.

با توجه به باتری نسبتاً پرظرفیت و قطعات کم‌مصرف، نرخ به‌روزرسانی 90 هرتزی تأثیر قابل توجهی بر مصرف باتری ندارد. البته، اگر شارژدهی باتری برای شما اهمیت بیشتری دارد، می‌توانید در تنظیمات نرخ به‌روزرسانی را به 60 هرتز کاهش دهید.

 روشنایی صفحه نمایش

در حالی که نرخ به‌روزرسانی صفحه یک نقطه قوت برای  Vocal V1  است، روشنایی صفحه‌نمایش آن یکی از نقاط ضعف این گوشی به شمار می‌آید. روشنایی صفحه‌نمایش به قدری کم است که در تمام مدتی که گوشی را در دست داشتم، نمی‌توانستم نور صفحه را چیزی کمتر از 100 درصد تنظیم کنم.

حتی با روشنایی 100 درصد، صفحه‌نمایش تنها در محیط‌های کم‌نور کافی است. اما به محض ورود به محیط پرنورتر، نور صفحه مشکل‌ساز می‌شود. استفاده از گوشی در زیر نور آفتاب نیز بسیار سخت‌تر از آن چیزی است که انتظار دارید.

بررسی گوشی vocal v1

امنیت و قفل‌های گوشی وکال

برای احراز هویت و آنلاک کردن گوشی، دو گزینه بیومتریک که در اکثر گوشی‌ها دیده می‌شوند، در  Vocal V1 نیز وجود دارند. در ادامه به بررسی این گوشی در بخش حسگر اثر انگشت و تشخیص چهره به صورت مجزا می‌پردازیم.

حسگر اثر انگشت

بیشتر گوشی‌های امروزی با کنار گذاشتن حسگرهای ترکیب‌شده با دکمه پاور، به سمت استفاده از حسگرهای اثر انگشت زیر صفحه نمایش رفته‌اند. اما **Vocal V1** برای کاهش هزینه نهایی، حسگر اثر انگشت خود را با دکمه پاور ادغام کرده است. این دکمه روی فریم سمت راست و در میانه‌های گوشی قرار دارد که دسترسی انگشت شست راست به آن تقریباً راحت است.

حسگر اثر انگشت این گوشی سرعت نسبتاً بالایی دارد و از دقت خوبی برخوردار است. اگر انگشت شما کمی خیس باشد، حسگر مشکلی در احراز هویت نخواهد داشت، اما در صورتی که انگشت شما کاملاً خیس باشد، محدودیت‌های حسگر نمایان می‌شوند. همچنین برخلاف انتظارات از این حسگر، امکان تعریف یک انگشت به‌صورت دوبار وجود ندارد.

تشخیص چهره

ثبت چهره برای احراز هویت روند بسیار سریعی دارد و تنها به اندازه یک عکس سلفی زمان می‌برد. حتی با داشتن عینک و ماسک نیز گوشی می‌تواند چهره شما را تشخیص دهد. این دقت در تشخیص، باعث شد تا عملکرد تشخیص چهره گوشی را مورد شک قرار دهم. به همین دلیل چند عکس مختلف از خود گرفتم و جلوی گوشی قرار دادم، اما گوشی هیچ اشتباهی نکرد و با آن‌ها فریب نخورد.

عملکرد تشخیص چهره  Vocal V1 بسیار خوب است و همواره سرعت بالای خود را حفظ می‌کند. تنها در شرایطی که محیط کمی تاریک باشد، عملکرد تشخیص چهره دچار اختلال می‌شود. بسیاری از گوشی‌ها در چنین شرایطی نور صفحه را به‌صورت خودکار افزایش می‌دهند تا با کمک نور صفحه، چهره قابل تشخیص باشد. اما نه تنها Vocal V1  این کار را انجام نمی‌دهد، بلکه نور صفحه آن به قدری کم است که کمک زیادی در این شرایط نمی‌کند.

 

بررسی گوشی vocal v1

پردازنده‌ها

گوشی Vocal V1  از یک پردازنده هشت هسته‌ای بهره می‌برد که به دو نوع هسته Cortex-A75 و Cortex-A55 تقسیم شده است. تمامی هسته‌ها قادرند تا فرکانس 1.6 گیگاهرتز کار کنند:

  • دو هسته Cortex-A75 با فرکانس 1.6 گیگاهرتز
  • شش هسته Cortex-A55 با فرکانس 1.6 گیگاهرتز

در پردازنده‌های مختلف گوشی‌ها، معمولاً از چینش‌های متفاوتی استفاده می‌شود. به طور کلی، پردازش‌های مختلف به دو دسته تک‌هسته‌ای و چندهسته‌ای تقسیم می‌شوند. تمام فعالیت‌های روزمره و سبک به دسته تک‌هسته‌ای تعلق دارند و به همین دلیل، گوشی‌ها معمولاً یک هسته قوی‌تر برای پردازش این امور در نظر می‌گیرند. با افزایش حجم کار، هسته‌های بیشتری وارد عمل می‌شوند.

بیشتر بخوانید  فروشگاه های طرف قرارداد دیجی پی

در Vocal V1 با تراشه T606، به جای یک هسته قدرتمندتر، دو هسته با قدرت مشابه وجود دارد. به نظر می‌رسد که یکی از این هسته‌ها وظیفه پردازش‌های تک‌هسته‌ای را بر عهده دارد، اما یونیساک می‌توانست فرکانس یکی از هسته‌ها را کمی بیشتر از دیگری تنظیم کند.

قدرت پردازشی

پیش از بررسی Vocal V1 و با توجه به قیمت پایین آن، انتظار داشتم که این گوشی در اجرای برنامه‌های ساده و روزمره نیز عملکرد خوبی نداشته باشد. با این حال، پس از چند روز استفاده از گوشی و تست برنامه‌های مختلف، هیچ نقص خاصی در قدرت پردازشی آن مشاهده نکردم. درست است که هیچ برنامه‌ای در این گوشی بهترین عملکرد خود را به نمایش نمی‌گذارد، اما هیچ برنامه‌ای نیز مشکل خاصی را بروز نمی‌دهد. حتی بسیاری از برنامه‌های ایرانی روی گوشی تست شده و بدون مشکل خاص و به طور روان اجرا شدند.

تمام برنامه‌های ایرانی و خارجی به خوبی و بدون لگ و هنگ خاصی روی Vocal V1 اجرا می‌شوند. تنها نقطه ضعف قابل توجه قدرت پردازشی گوشی، در برنامه دوربین مشاهده می‌شود. در این بخش، سرعت بسیار کم و تاخیرهای متعدد در اجرای دستورات کاربر ممکن است تا حدی آزاردهنده باشد.

بررسی گوشی vocal v1

بررسی دوربین Vocal V1

دوربین Vocal V1 به وضوح نشان‌دهنده فداکاری‌های بسیاری است که برای حفظ قیمت پایین گوشی انجام شده است. به طور کلی، با در نظر گرفتن قیمت اقتصادی گوشی، نمی‌توان دوربین آن را فراتر از قابل قبول ارزیابی کرد. با این حال، چندین بخش خاص دوربین عملکردی نسبتاً خوب دارد، هرچند که این بخش‌ها به اندازه‌ای جامع یا برجسته نیستند که بتوان آن‌ها را به عنوان نقاط قوت اصلی گوشی معرفی کرد. در نهایت، دوربین گوشی به اندازه‌ای خوب است که از لیست نقاط ضعف آن خارج شود.

نکته قابل توجه در مورد دوربین‌های Vocal V1 این است که کیفیت تصاویر ثبت شده به مراتب بهتر از آن چیزی است که در صفحه نمایش خود گوشی نمایش داده می‌شود. صفحه نمایش گوشی با کیفیت پایین، تصاویر ثبت شده را به طور غیرواقعی و بد نشان می‌دهد، اما هنگامی که این تصاویر را روی صفحه نمایش‌های دیگر مشاهده کنید، کیفیت واقعی و به مراتب بهتری از آن‌ها خواهید دید.

سخن پایانی

گوشی Vocal V1 با توجه به قیمت اقتصادی و ویژگی‌های خود، می‌تواند گزینه‌ای مناسب برای افرادی باشد که به دنبال یک گوشی مقرون به صرفه و کاربردی هستند. این گوشی به خوبی نشان می‌دهد که با فداکاری‌های لازم و استفاده از استراتژی‌های مناسب می‌توان دستگاهی قابل قبول در رده قیمتی پایین تولید کرد. با ویژگی‌هایی نظیر صفحه نمایش 6.745 اینچی LCD، نرخ به‌روزرسانی 90 هرتزی و باتری با ظرفیت 5000 میلی‌آمپر ساعت، Vocal V1 توانسته است در بعضی بخش‌ها عملکرد خوبی از خود نشان دهد.

اگرچه کیفیت ساخت و مواد به کار رفته در این گوشی ممکن است از سطح بالاتری برخوردار نباشد و ویژگی‌های دوربین نیز به اندازه‌ای قوی نباشند که بتوان آن‌ها را به عنوان نقطه قوت اصلی گوشی معرفی کرد، اما در مجموع Vocal V1 با ارائه اقلام درون جعبه مناسب، نمایشگر با نرخ به‌روزرسانی بالا و عملکرد قابل قبول در پردازش روزمره، ارزش خرید بالایی را ارائه می‌دهد.

گوشی وکال V1 برای افرادی که به دنبال گوشی هوشمند دومی برای استفاده شخصی، یا گزینه‌ای مناسب برای والدین خود هستند، انتخابی به صرفه و هوشمندانه به نظر می‌رسد. در نهایت، این گوشی با قیمتی که دارد، ترکیبی از ویژگی‌های کاربردی و کیفیت ساخت معقول را به کاربران ارائه می‌دهد. با توجه به تمامی نکات مثبت و منفی بررسی شده، Vocal V1 به عنوان یک انتخاب اقتصادی در دنیای پر رقابت گوشی‌های هوشمند، عملکردی قابل قبول از خود به نمایش گذاشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *